RSS

Perkara Aku nak bagitau ngan Junior2 Aku

27 Dec

Hari Sukan Terakhir di SMKAKK

Hari Sukan Terakhir di SMKAKK

*Bahasa yang digunakan adalah Bahasa Rojak Ayam dan maybe ada terserlah kesabahan di sini. Jangan komplen, baca syak -_- *

Assalamualaikum kepada Junior2 yang membaca post ni (Trip adala kan junior yang baca ni post) and kepada pembaca-pembaca yang setia menunggu *trip ada pembaca setia*

Yaaa.. I know~~ “Punyalah lama kau ndak post apa2 Daniel!!!!”. Well, I’ve been very busy. Dengan assignment, dengan kawan, nak keluar shopping, game Naruto yang best nie *masih main lagi* and well, basically enjoying my precious life la.. hahaha

The cover of the first volume for season 5 rel...

The cover of the first volume for season 5 released by Studio Pierrot. (Photo credit: Wikipedia)

Ok, so the things I would wanna say to my dearest Juniors. I know for the bekas SPM 2013 or should I say “Alumni SMKAKK”, amacam??? Best kan jadi “Bekas Pelajar SMKAKK”?? hahaha!!

Faham perasaan tu. ndak boleh dinafikan la perasaan tu time paper last tu berakhir.. So sekarang?? mau buat apala???

PLKN??? Kerja?? Hang out dengan kawan?? Or di rumah makan dan tidur menggemukkan diri??

Ya.. semua Aku buat dulu. 🙂 So memang Aku lebih boolaattss dari before la. So, nanti jangan bila jumpa, “Wow! Makin sihat kau sekarang!!” -_- malas suda Aku mau jawab johnnnn..

Apapun kamu buat sekarang, yang penting enjoy, banyakkan berdoa, and cakap dengan diri kamu “Aku sudah buat yang terbaik. Let Allah do the rest..”

Ok?? sudahla. Jangan stress2 lagi. Bikin penat syak tuh.

Kepada bakal SPM tahun 2014 macam adik Aku Si Bibin tu, Ganbatte Kudosaiii!! Kamu bulih tu..

YaaaaaaAku faham..

Stressssss gilakkkkkk!!”

“Macam mau gilak sudah Aku ni bossss!!”

Mau give up la…”

Ndak lama masuk la Aku Hospital Mesra ni..”

YeppSemua Aku ada cakap.

Just one thing Aku can give advice.

Tak payah nak stress sangat. I know I’m in no position to say this to you guys, but stress would and will drive your head crazy. Rilek..

Bayangkan beginila ok.. kamu nak pergi perang, so kamu kena concentrate stamina kamuskill kamu and semua2 la..

kalau stress.. NOTHING, trust me, NOTHING good come out of it. Oh ada satu!! Kepala kamu butak gundul la.. ahhaha

Bukan maksud Aku JANGAN STRESS langsung!! but kawal benda tu. Kalau ndak pandai kawal, keluar nanti chakra Kyubi macam Naruto. So pandai2lah ahh <<< Aku pun ndak paham apa Aku tulis nie… -_-

and.. ENJOY la your last moment di sana. You wanna know what I said to myself the very first second I start my year as budak Form 5??

“I want to cherish my last moment here…”

And I did. I never had a single regret leaving the school, knowing I had done my best there.

Study bagus2, buat kerja rumah kita yang sikit tu cepat2. Sekolah kita kan memang sikit kerja rumah.. kasi siap la ahh.. hahaha

Hormat Guru

Konsisten Doa

Enjoy Learning, bukan Stress Study!

Just be cute la in general!! -_-“<< Ini khas kepada yang memang dikurniakan kekiutan la.. cth : Me!! 

Ok semua perkara di atas tu kamu fikirla macam mana mau buat. Semua orang ada cara berbeza. Ada yang suka stay up, ada yang jenis fokus gilak dalam kelas, ada yang suka study group, buat jak apa yang kamu rasa sesuai dengan kamu.

STOP COMPARING YOURSELF dengan ORANG LAIN!

“Dia tu budak kelas pandai, Aku ni budak Kelas Berudu..” No such thing! Sepa pikir dia dibezakan daripada kedudukan kelas, memang kesian tu anak jonnn..<< Ganas jugak ayat ni.. *kompom teda yang baca ni boss..
 
Ahhh.. last!! Baik2 sama Kawan
Bina Ukhuwwah kamu la bagus2 sekarang.. tedala mau bergeng-geng minyak cap kapak la, geng katak la, geng segala geng lahhh..
Nanti time abis skola.. semua geng2 tu bikin malu syakk.. 
 
Untuk junior form 1 sampai form 4.
FORM 1 : Sudahla jadi budak2 ahh.. kena touch sikit, belum touch pun.. suda pegi report. Aiyyyaa.. susah la ini macam.. -_- Kadang2 senior btul2 mau ajar tu.. KADANG2 La.. hahaha
 
FORM 2 : Ahhh.. mau naik kepala la ni kan.. JANGAN. Jadi budak yang matang, respect Senior, Kawan and.. jadi budak form 2 yang normal la.. Jangan mau buli2 budak form 1 pulakk -_-
 
FORM 3 : Aku ndak tau la apa kamu ambik tu, PMR ka apa2 yg lain ka.. yang penting kamu belajar bagus2. Aku sempat bah kan sama batch kamu?? bahhh.. bagus2 ahh. Jangan kasi malu Senior2 lepas..
 
FORM 4 : Ini batch yang.. ntah la.. yang penting ada si Ustaz Harundin bah kan batch kamu nie?? ntah la. *Trip sudah meninggalkan SMKAKK 10 tahun la kan.. hahaha.. Jangan kasi malu batch PGSTA 0812 kami ahhhh.. kamu tu bakal pejuang SMKAKK akan datang.
 
So, kepada semua Junior2 yang Aku sayang, ada banyak benda di dunia luar ni yang seriously interesting dan menakutkan. Aku pun Takut. Jaga Agama tu, sebab di luar, JANGAN HARAP ada orang mau kasi ingat. Ada, tapi ndak ramai. Kepada ada yang terasa dengan Aku sepanjang Aku jadi Senior yang comel dan hebat dulu tu, mintak maaf dari hujung jaki sampai kuku kaki yang baru jak Aku potong rapi ni.. hahaha << Lawak ndak menjadi -_-
 
P/s : Kalau di luar nanti, tegur Aku ah.. Sebab Aku memang buat2 ndak kenal jak sama kamu tu.. serius. Not Joking 🙂 Sorila beb.. ahhaha
 
 
Yepp.. pilihan selain best memang teda disediakan.. hahhha

 Teeheee~~!! kalau ndak lawak tu, buat2 lawak syakk

Advertisements
 
9 Comments

Posted by on December 27, 2013 in Awesome!!, My Studies, Personally saying..

 

Tags: , , , ,

9 responses to “Perkara Aku nak bagitau ngan Junior2 Aku

  1. Master Irfan Elahee

    December 27, 2013 at 10:26 am

    ONE OF THE GREATEST THINGS IVE HEARD FROM A SENIOR……TQ 🙂

     
    • Daniel Azwan

      December 27, 2013 at 11:24 am

      Thanks bro! and you’re welome

       
  2. Nurfatin Nadia

    December 27, 2013 at 10:56 am

    I can’t stop laughing while reading d post. nice job danny! :). btw, why do u usually end ur sentence with ‘john’? mnde tu?

     
    • Daniel Azwan

      December 27, 2013 at 11:25 am

      that’s like.. “Lawak doe..” 🙂 get it?

       
  3. Azfar Laha

    December 27, 2013 at 8:46 pm

    Den. Jgn lupakan akuu. Ak masih d smakkk. 😥

     
    • Daniel Azwan

      December 27, 2013 at 10:01 pm

      untuk junior parr.. bukan seumur and above.. hahahhaah

       
  4. HanZ

    December 28, 2013 at 6:39 pm

    maceee.. abg dany … i will use this for my spm ^_^ ..

     

Reply on this Awesomeness :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: